IKEA fights cancer

Förra året var det 400 kollegor som sprang en halvmaraton i Göteborg, på Göteborgsvarvet, i kampen mot cancer. Tävlingen var öppen för IKEA:s medarbetare i Älmhult.

Varför Göteborgsvarvet?

IKEA Fights Cancer introducerades 2018 och syftet är att fokusera på hälsa och välbefinnande genom regelbunden fysisk aktivitet och att samla in pengar till cancerforskning. Sedan starten 2018 har närmare 400 IKEA-anställda korsat mållinjen på Göteborgsvarvet och samlat in över 150 000 kronor till cancerforskning. Eftersom den aktuella händelsen har skjutits upp bestämde vi oss för att satsa stort. Ett virtuellt event som kommer att vara värd för alla IKEA-enheter i Sverige.

Historien bakom Göteborgsvarvet

Jag fick diagnosen myelom 2012 vilket är cancer i benmärgen och är ännu så länge obotlig. Jag gjorde då en stamcellstransplantation vilket för mig var en jobbig period och det krävdes en ganska lång tids rehabilitering innan jag fått tillbaka min fysik. Då hade jag Vasaloppet som mål och det tog 2,5 år innan jag klarade av att ta mig igenom detta lopp. Fysisk aktivitet är det enda jag själv kan göra för att underlätta för min kropp att kunna klara kommande behandlingar på ett bra sätt. Eftersom min sjukdom är kronisk så kommer jag att få göra olika behandlingar fram över för att hålla nere mina cancervärden.

När jag 2017 fick reda på att jag var tvungen att göra en ny stamcellstransplantation med den batch stamceller som jag hade sparat sedan tidigare kände jag att jag var tvungen att skapa ett utmanande mål för att kunna återhämta mig fysiskt och det som låg bäst i tiden och mest realistiskt var Göteborgsvarvet 2018. Samtidigt som jag informerade mina kollegor om mitt tillstånd utmanade jag dem på att springa Göteborgsvarvet med mig vilket en hel del nappade på. Detta spred sig utanför avdelningen vilket gjorde att det växte mer än jag hade trott till hela IKEA Älmhult. Samtidigt skulle vi då kunna samla in en slant till Berta Kamprads Cancerstiftelse för att stödja cancerforskningen.

Upplevelsen i loppet var för mig fantastisk med gula IKEA Fights Cancer t-shirts överallt, musik i alla hörn, hejande människor och känslan jag hade när jag passerade mållinjen var väldigt bra måste jag säga. 2019 gjorde vi det igen med ännu fler löpare och jag är väldigt stolt och tacksam över alla er som vill ansluta till IKEA Fights Cancer-gruppen och springa/gå Göteborgsvarvet även kommande år.

Med Vänlig Hälsning, Ulf Johansson

Hur förbereder jag mig bäst?

Förberedelser är A och O. I vår Löparskolan kan du följa en övergripande planering för en optimal löpträning fram till Göteborgsvarvet.

FAQ

Klicka här för att få mer info

Låt oss göra detta!

Tillsammans kan vi göra skillnad! Stötta genom att swisha valfri summa till Berta Kamprad Foundation. Varje krona gör stor skillnad i fajten mot cancer. Tack för ditt stöd!

Swish: 1231669183
BG: 5238-1795
Märk: G2022