Göteborgsvarvet 2022

Take the opportunity to join over 400 colleagues in a half marathon when we run in the fight against cancer. The race is open for IKEA co-workers located in Älmhult.

Sign up here

The race is taking place in Gothenburg.

When: 21 May 2022
Fee: 300 SEK

Let´s do this, together we can make a difference!

Questions? Please reach out to marie.petersson4@inter.ikea.com

Historien om IKEA till Göteborgsvarvet

Jag fick diagnosen myelom 2012 vilket är cancer i benmärgen och är ännu så länge obotlig. Jag gjorde då en stamcellstransplantation vilket för mig var en jobbig period och det krävdes en ganska lång tids rehabilitering innan jag fått tillbaka min fysik. Då hade jag Vasaloppet som mål och det tog 2,5 år innan jag klarade av att ta mig igenom detta lopp. Fysisk aktivitet är det enda jag själv kan göra för att underlätta för min kropp att kunna klara kommande behandlingar på ett bra sätt. Eftersom min sjukdom är kronisk så kommer jag att få göra olika behandlingar fram över för att hålla nere mina cancervärden.

När jag 2017 fick reda på att jag var tvungen att göra en ny stamcellstransplantation med den batch stamceller som jag hade sparat sedan tidigare kände jag att jag var tvungen att skapa ett utmanande mål för att kunna återhämta mig fysiskt och det som låg bäst i tiden och mest realistiskt var Göteborgsvarvet 2018. Samtidigt som jag informerade mina kollegor om mitt tillstånd utmanade jag dem på att springa Göteborgsvarvet med mig vilket en hel del nappade på. Detta spred sig utanför avdelningen vilket gjorde att det växte mer än jag hade trott till hela IKEA Älmhult. Samtidigt skulle vi då kunna samla in en slant till Berta Kamprads Cancerstiftelse för att stödja cancerforskningen.

Upplevelsen i loppet var för mig fantastisk med gula IKEA Fights Cancer t-shirts överallt, musik i alla hörn, hejande människor och känslan jag hade när jag passerade mållinjen var väldigt bra måste jag säga. 2019 gjorde vi det igen med ännu fler löpare och jag är väldigt stolt och tacksam över alla er som vill ansluta till IKEA Fights Cancer-gruppen och springa/gå Göteborgsvarvet även kommande år.
Med Vänlig Hälsning, Ulf Johansson