Vi gjorde det igen!

Tillsammans samlade vi in mer än 230 000 SEK till den fortsatta kampen mot cancer. Tillsammans fick vi Älmhult på fötter!

För alla

Loppet arrangerades av IKEA Älmhult AB, på vägnar av IKEA bolagen i Älmhult, med syftet att inspirera fler människor till en mer aktiv och hälsosam livsstil och samtidigt samla in pengar till livsviktig cancerforskning. Men det är även ett evenemang med målsättning att engagera både föreningsliv och andra lokala aktörer i Älmhult att göra gott tillsammans.

”Vi är såklart både glada och stolta över vilken bra dag det blev. Det var underbart att se alla dessa människor på fötter för en god sak. I år hade vi ambitionen att göra det till en ännu bättre upplevelse för både för deltagare och åskådare. Och jag tycker vi lyckades bra med det, mycket tack vare det stora engagemanget från föreningslivet och alla andra lokala aktörer som var med och bidrog på olika sätt.

Tillsammans har vi samlat in 234 605 SEK till den fortsatta kampen mot cancer. Vi har tagit emot många lovord och vi skulle vilja rikta ett stort TACK till alla som på olika sätt har bidragit och tillsammans fått detta att hända. Till alla deltagare, alla våra volontärer som gjorde ett jättebra jobb under dagen och till alla människor som bjöd på glada hejarop längs hela banan.”

Jenny Holmén Mattsson, Projektledare på IKEA Älmhult AB.

Vi följer bekanta fotspår
I maj 2023 gick startskottet för Älmhult Fights Cancer för första gången. Men loppet har inspirerats av det välkända initiativet IKEA Fights Cancer som startades 2018 av Ulf Johansson, designingenjör på IKEA of Sweden. När Ulf blev diagnostiserad med cancer ville han vända diagnosen till något positivt. Han utmanade därför sig själv och sina kollegor till att samla in pengar till cancerforskning genom att springa Göteborgsvarvet. Med Älmhult Fights Cancer ges ännu fler möjlighet att vara med och bidra i kampen mot cancer.

För en god sak
De 234 605 SEK doneras till Fru Berta Kamprads Stiftelse. Stiftelsen grundades av Ingvar Kamprad 1986 och uppkallades efter hans mamma som gick bort i cancer endast 53 år gammal. Stiftelsen stödjer forskning och bekämpning av cancersjukdomar genom att stödja den cancerforskning som bedrivs vid Onkologiska kliniken vid Skånes universitetssjukhus, Region Skåne samt vid avdelningen för onkologi vid Medicinska fakulteten, Lunds universitet.

Nu utvecklar vi Älmhult för kommande generationer
IKEA Älmhult AB, inklusive Aktivitetshuset, IKEA Museum, IKEA Hotell och IKEA Property AB, är på en spännande resa för att göra Älmhult till en ännu bättre plats för kommande generationer. Älmhult Fights Cancer är ett exempel på projekt kopplat till detta. Vi vill att Älmhult ska växa, med både människor och företag, till en unik och attraktiv plats där många människor kan uppleva IKEA igår, idag och imorgon. Vi vill bygga nästa generations kulturbärare och stärka IKEAs varumärke.

Besök IKEA i Älmhult på Toolbox för inspirerande nyheter och Älmhults relaterat innehåll!

Foto / Film: Henrik Palmberg / Tobias Starck / Mattias Johansson

Tack till alla som hjälpte till att göra detta möjligt!
OK Älme, Elmhults Sport Club, Friskis & Svettis, Älmhults IF, Älmhults Motorklubb, Älmhults Golfklubb, Älmhult Discgolf, Liatorps IF/Eneryda IF, Älmhults Innebandyklubb, Älmhults Kommun, Handelsplats Älmhult, Anemonen Blomsterhandel, Blomqvist Guldsmedsaffär, BT Järn, Kyrkbackens handelsträdgård, Hot Stuff, Hmode, Jeansbolaget, Optimera Älmhult, Trendhouse, P A Restaurang Catering Event, Scorett, Sibylla, Älmby Entreprenad, Profilhörnan, Röda korset, Folkets Hus, Playbox, Lekolar, DJ Foffe, Bajamaja, RaceID, CTiME Sweden, Elmhults Screentryck, Fotograf Henrik Palmberg, Starck Film, Älmhults Handelsplats, Live!, Willys, Barn & Fritidsprogrammet Haganässkolan, Handelsprogrammet Haganässkolan & alla frivilliga funktionärer.