Vi gjorde det!

Älmhult Fights Cancer blev en succé!

För alla

Älmhult Fights Cancer – tillsammans samlade vi in 132 000 SEK till den fortsatta kampen mot cancer. 

De knallgröna tröjorna lös lika starkt som solen den 6 maj då 721 personer tillsammans sprang och promenerade genom Älmhult för att samla in pengar till cancer forskning. Kampen mot cancer är något som berör många människor, överallt i samhället. Välgörenhetsloppet Älmhult Fights Cancer lockade och samlade människor från både Älmhult och orter runt om i södra Sverige, för att bidra till en god sak tillsammans. 

Loppet arrangerades av IKEA Älmhult AB, på vägnar av IKEA bolagen i Älmhult, tillsammans med Elmhults Sport Club. Med syftet att inspirera fler människor till en mer aktiv och hälsosam livsstil och samtidigt samla in pengar till livsviktig cancerforskning. 

”Vi är såklart både glada och ödmjuka inför vilken bra dag det blev. Det kändes verkligen som om hela Älmhult var på fötter. Tillsammans har vi hittills samlat in 132 000 sek till den fortsatta kampen mot cancer, där varje krona gör skillnad. Vi har tagit emot många lovord och vi skulle vilja rikta ett stort TACK till alla som på olika sätt har bidragit och tillsammans fått detta att hända. Till alla deltagare, alla våra volontärer som gjorde ett jättebra jobb under dagen och till alla människor som bjöd på glada hejarop längs hela banan. Nu ska vi utvärdera och förhoppningsvis blir det här en återkommande tradition.” Mattias Lindqvist, ansvarig för samhällsrelationer på IKEA Älmhult AB. 

Mattias Lindqvist, ansvarig för samhällsrelationer på IKEA Älmhult AB.

Vi följer bekanta fotspår 
Älmhult Fights Cancer har inspirerats av det välkända initiativet IKEA Fights Cancer som startades 2018 av Ulf Johansson, designingenjör på IKEA of Sweden. När Ulf blev diagnostiserad med cancer ville han vända diagnosen till något positivt. Han utmanade därför sig själv och sina kollegor till att samla in pengar till cancerforskning genom att springa Göteborgsvarvet. Med Älmhult Fights Cancer ges ännu fler möjlighet att vara med och bidra i kampen mot cancer. 

”Jag är mycket nöjd med dagen, det var väldigt kul att följa den 5km långa gröna ormen som ringlade längs banan som jag tyckte var väldigt bra upplagd. Man möttes, kunde heja på varandra vilket ger en tillsammans känsla, det var också en ganska lättsprungen bana vilket är positivt. Även om motvinden kändes bitvis i loppet var vädret, som vi inte kan välja, till vår fördel vilket är viktigt för att alla ska känna glädjen i arrangemanget och bli positiva till nästa år om det blir någon fortsättning. Det som jag tycker är bland det viktigaste när man arrangera dessa evenemang är att det ska vara enkelt för deltagaren att delta med bra instruktioner och bra engagemang av arrangörer och funktionärer runtomkring och den känslan var bra.” Ulf Johansson, medarrangör och deltagare. 

Ulf Johansson, IKEA of Sweden, medarrangör och deltagare.

Vi tror på styrkan i att göra saker tillsammans 
På IKEA tror vi på styrkan i att göra saker tillsammans. Och är därför extra glada för att flera lokala aktörer och näringsliv anslöt och anordnade aktiviteter under dagen.  

För en god sak 
De 132 000 SEK doneras till Fru Berta Kamprads Stiftelse. Stiftelsen grundades av Ingvar Kamprad 1986 och uppkallades efter hans mamma som gick bort i cancer endast 53 år gammal. Stiftelsen stödjer forskning och bekämpning av cancersjukdomar genom att stödja den cancerforskning som bedrivs vid Onkologiska kliniken vid Skånes universitetssjukhus, Region Skåne samt vid avdelningen för onkologi vid Medicinska fakulteten, Lunds universitet. 

IKEA in Älmhult now – 2030 
Älmhult är hjärtat av IKEA. Det är här vi har våra rötter och som människor från hela världen samlas runt vår vision att skapa en bättre vardag för de många människorna. IKEA Älmhult AB har i uppdrag att stärka IKEA i Älmhult att bli en ännu mer attraktiv plats att arbeta på, bo på och besöka, lett av IKEA in Älmhult now – 2030 planen. Älmhult Fights Cancer är ett exempel på projekt inom planen och tillhörande utvecklingsområde Health & Wellbeing. För dig som är IKEA anställd, kan du läsa mer om IKEA in Älmhult now – 2030, här! 

Foto: Henrik Palmberg