Brain blues

Online föreläsning med Anders Hansen, 27 januari, 10:00

Föreläsningen är på engelska och endast för IKEA medarbetare.

IKEA medarbetare

Missade du live sändningen?
Den inspelade föreläsningen är tillgänglig fram tills den 10 februari:             

Genom att förstå hur hjärnan fungerar ur ett evolutionärt perspektiv kan vi bättre förstå varför vi känner och tänker som vi gör. Anders Hansen, svensk läkare, psykiater och författare till den bästsäljande boken “Depphjärnan” med flera, visar oss hur vårt sinne fungerar och inger hopp om att vi verkligen kan må bra i dagens stressiga och digitalt uppkopplade samhälle.

I detta föredrag kommer Anders att förklara vilken roll ångest och depression spelar i våra liv och hjälpa oss att se lycka och vårt mentala välbefinnande från en ny och klarare synvinkel. Han är inte rädd för att utmana moderna normer och hur saker och ting “ska vara” och säger: “För att lyckas måste vi ta bättre hand om vår hjärna och kropp – och kanske också sluta att ständigt jaga lycka. Människor är inte gjorda för att vara nöjda och lyckliga hela tiden – om så vore fallet skulle våra förfäder inte ha överlevt särskilt länge.”

Välkommen till ett intressant onlinesamtal som kan förnya dina tankesätt och hjälpa dig att förstå din hjärna, dina känslor och hur du kan använda den här kunskapen i din vardag.