Gymmet

I gymmet på 380 kvadratmeter hittar du flera olika träningsmaskiner och redskap för att du ska kunna träna så allsidigt som möjligt. Vi är medlemmar i 100 % Ren Hårdträning, ett nätverk mot doping, och certifierade 2024. Välkommen!

IKEA medarbetare / Vuxenklubben / Familjer

Hur kommer jag in?

Scanna ditt kort för att checka in på gymmet. Kom ihåg att ha ditt kort uppdaterat så att det fungerar. Behöver du hjälp så är du välkommen till recpetionen under våra öppettider.

Våra besökares och våra medarbetares hälsa och välmående är vår högsta prioritet. Med omtanke för varandra hjälps vi åt att hålla avstånd.

Tänk på att…

 • Alla maskiner ska rengöras efter användning.
 • Desinfektionsmedel finns tillgängligt.
 • Hålla rent och plocka undan använt material efter dig.
 • Våra omklädningsrum är öppna vid Multihallen mellan 04:00-22:30.

Gymintroduktion
Behöver du hjälp med att komma igång och träna på gymmet men är osäker på hur du ska börja? Vi erbjuder en gratis gymintroduktion där vi tillsammans går igenom ett basprogram som du kan använda för att komma igång med din träning. Vi går igenom hur maskinerna och redskapen fungerar, hur du ställer in dem och vad du ska tänka på gällande hållning, vikter, set, repetitioner m.m.

Du  når oss på: marie.petersson4@inter.ikea.com eller sara.roos2@inter.ikea.com

Gymgenomgång 15-18 år
Är du mellan 15-18 år och det är första gången du ska få ett träningskort hos oss, så vill vi att du bokar tid för en gymgenomgång. Vi gör en rundvandring i huset, berättar hur träningskort och inpasseringar fungerar. Därefter avslutar vi i gymmet. Vi tittar på hur gymmet är uppbyggt, vilka regler som gäller samt hur en konditionsmaskin och gymmaskin fungerar. Vi informerar även hur du inledningsvis kan lägga upp din träning. Efter genomgången får du också med dig ett basprogram som du kan använda om du känner dig osäker.

Du bokar en gymgenomgång genom att kontakta: marie.petersson4@inter.ikea.com eller sara.roos2@inter.ikea.com

Gyminstruktör
Marie och Sara är våra friskvårdscoacher på Aktivitetshuset. Ta tillfället att fråga vår personal om träning och få tips och ideér som kan inspirera till fortsatt träning. Fråga i receptionen utanför gymmet där Sara och Marie finns så hjälper de dig mer än gärna med att svara på dina frågor.

Regler

 • För att vistas i gymmet krävs att du är IKEA-anställd, familjemedlem eller Vuxenklubbare och är registrerad hos oss.
 • Barn är välkomna att träna i förälders sällskap det år de fyller 13 (registrering krävs först det året barnet fyller 15). Detta gäller på lördagar, söndagar samt under skollov. Yngre barn får inte vistas i gymmet.
 • Det år barnen fyller 15 får de träna i gymmet utan föräldrars sällskap efter en gymgenomgång av oss. Gymgenomgången bokas i receptionen och är kostnadsfri.
 • Hemmavarande barn till IKEA-anställda får använda gymmet tills den dag de fyller 21 år.
 • Skor avsedda för inomhusbruk ska användas.
 • Var rädd om utrustningen och släpp inte tunga vikter till marken.
 • Var rädd om alla gymbesökare och se till att du har en fri yta bakom dig när du lyfter tunga vikter så ingen kommer till skada.
 • Håll rent och plocka undan använt material efter dig.

Vänligen följ ovanstående regelverk och prata gärna med personalen för ytterligare information. Avvikelser kan komma att leda till avstängning från våra lokaler.