Älmhult Fights Cancer 4 maj 2024

Tillsammans gör vi det igen! Älmhult Fights Cancer är ett välgörenhetslopp som går av stapeln lördagen den 4 maj 2024 i Älmhult för att samla in pengar till cancerforskning. Registrering har öppnat!

För alla

Vi gjorde det igen!

Tillsammans samlade vi in mer än 230 000 SEK till den fortsatta kampen mot cancer. Tillsammans fick vi Älmhult på fötter!

Foto: Henrik Palmberg

Alla kan delta

Oavsett om du vill springa, jogga, strosa, ställa upp som volontär, eller helt enkelt heja på din familj och dina vänner så är du varmt välkommen. I år har vi även ett barnlopp med två separata starttider för våra yngsta deltagare samt gjort det möjligt att ta med barnvagn. 

Förutom vätsekstationer, peppiga funktionärer och glada Älmhultsbor, så kommer du även träffa Kulturskolan, ABF och lokala musiker som hjälper dig att hålla takten längs med banan. 

För en god sak

Anmälningsavgiften går oavkortat till Fru Berta Kamprads Stiftelse. Stiftelsen grundades av Ingvar Kamprad 1986 och uppkallades efter hans mamma som gick bort i cancer endast 53 år gammal.

Stiftelsen stödjer forskning och bekämpning av cancersjukdomar genom att stödja den cancerforskning som bedrivs vid Onkologiska kliniken vid Skånes universitetssjukhus, Region Skåne samt vid avdelningen för onkologi vid Medicinska fakulteten, Lunds universitet. 

Foto: Henrik Palmberg

 

Tid
Våra yngsta deltagare startar
9:30 och 10:00. OBS! Max 100 deltagare per sträcka.

För vuxna och ungdomar startar den första gruppen 10:30 och sista 11:00. 

Schema för dagen:
09:20 Uppvärmning, barnloppet
09:30 Start barnlopp 0,5 km
09:50 Uppvärmning barnloppet
10:00 Start barnlopp 1 km

10:20 Uppvärmning
10:30 Start 1: 21, 10, 5 km
10:45 Start 2: 10, 5 km
10:50 Uppvärmning
11:00 Start 3: 10, 5 kmDen exakta starttiden för din startgrupp syns i bekräftelse-mailet från Race Support som du får när du anmäler dig. 

Banan – ny för i år!
Banan tar dig från startlinjen utanför IKEA Museum, genom Köpmantunneln, genom centrala Älmhult, in i Haganäsparken och tillbaka genom centrala Älmhult för att sedan gå i mål eller varva utanför IKEA Museum. 
1 varv är 5,3 km, 2 varv är 10,6 km och 4 varv är 21,2 km.  

Anmälan & efteranmälan


Anmälan görs via RaceID där du väljer distans och starttid. Du kan anmäla dig online fram till fredag 3 maj, 20:00. Barnloppet har max 100 deltagare per sträcka och är nu fullbokat. Eftersom Älmhult Fights Cancer är ett välgörenhetslopp återbetalas inga avgifter vid eventuella förhinder eller avbokningar.

Det är möjligt att anmäla sig på plats på loppdagen i mån av plats, men enbart utan tidtagning. Vi har dessvärre inte möjlighet att garantera att det finns någon t-shirt tillgänglig.

Gruppanmälan
Det går bra att anmäla flera deltagare för samma distans och betala för alla samtidigt. Klicka bara på “Lägg till ytterligare deltagare” och fyll i nästa deltagares information. 

Bekräftelsemail
I bekräftelsemailet som du får från RaceSupport, hittar du din distans och starttid samt lista på de deltagare du anmält. 


Foto: Henrik Palmberg

Nummerlappar  
Nummerlappar kommer att börja delas ut på Aktivitetshuset (IKEAgatan 8) måndagen den 29 april, 11.30. Det går även att hämta nummerlapp på eventområdet på loppdagen. OBS! Överst på nummerlappen sitter en remsa som du kan använda till väskinlämning.

Vinn på din nummerlapp
Efter målgång har du möjlighet att vinna på din nummerlapp. Välkommen till den orange containern vid väskinlämningen.

Tidtagning
I år kommer tidtagning vara tillgängligt för de som väljer det vid anmälan (senast 12 april). Observera att antalet platser för tidtagning är begränsat per distans och starttiden blir samma för alla i samma startgrupp. Tidtagningschippet sitter på baksidan av din nummerlapp.  

Banan är inte officiellt kontrollmätt och den är heller inte godkänd av Svenska Friidrottsförbundet då vårt huvudsyfte är att samla in pengar till välgörenhet och få folk i rörelse.  

T-shirt 
Du som har anmält att du önskar få en t-shirt kan hämta den när du hämtar din nummerlapp. Om du har en t-shirt från förra årets lopp, uppmanar vi dig att återanvända den. 

Rullstol och rullator
Det går bra att delta i loppet med rullstol eller rullator. Vid backarna i Haganäsparken kommer det finnas funktionärer som kan hjälpa till vid behov.

Väskinlämning 
Det kommer finnas möjlighet att lämna in väskor och dylikt vid startområdet. Använd remsan överst på nummerlappen. Väskinlämningen är öppen till 14:00.

Vätskestationer
Vi har tre vätskestationer längs banan: Haganäsparken, vid varvning och vid målgång.

För våra yngre deltagare 
Vi startar loppdagen med ett barnlopp med två separata starttider för barn upp till 13 år (målsmän ansvarar för sina barn). 
0,5 km = 1 varv runt IKEA Museum
1 km = 2 varv runt IKEA Museum

Alla barn som deltar i barnloppen kommer få en t-shirt att ha på sig på loppet och en liten gottepåse vid målgång. 

Barnaktivitet
För de yngsta besökarna arrangerar Live! olika barnaktiviteter på eventområdet, så som pyssel med Playbox, innebandybana med Älmhults innebandyklubb, tipsrunda med Barn- och Fritidsprogrammet, cykelbana med Lekolar m.m. Målsmän ansvarar för sina barn.

Barnvagnar
Det går bra att ta med barnvagn på loppen. 

Resultat 
För dig som valt tidtagning kommer resultatet synas på webben och du kommer att få länken mailad till dig innan loppet.

Foto: Henrik Palmberg

Mat och fika
I Älmhults IF:s tält på eventområdet kommer det att serveras hamburgare, korv, fika, kaffe m.m. IKEA Museum erbjuder sin ordinarie meny och Grillen (IKEA Hotell) öppnar för After Run kl. 15.00.

Toaletter, omklädning
och dusch
Kom gärna ombytt då vi inte har omklädningsrum eller duschar tillgängliga. Extra toaletter kommer finnas på eventområdet.

Funktionärer  
Våra engagerade funktionärer i orange västar kommer finnas på plats längs banan och på eventområdet för att hjälpa till med vägvisning, trafikkontroll och stöd under loppet.

Första hjälpen
Om olyckan är framme har vi personal från Röda korset på plats och hjärtstartare kommer finnas på eventområdet samt i Haganäsparken.

Djur
Djur är välkomna till eventområdet, men inte på banan.

Övernattning 
IKEA Hotell erbjuder förmånliga priser under helgen. 

Träningsmöjligheter 
Älmhult har många föreningar som erbjuder rörelse och träning som t.ex. Elmhults SportClub, Friskis&Svettis och OK Älme. Du som är IKEA medarbetare har dessutom möjlighet att ta del av Aktivitetshusets träningsutbud.

Friskis&Svettis Älmhult erbjuder alla som är anmälda till loppet (utan aktivt träningskort) en månads gratis träning. Här kan du läsa om hur du tar del av detta fina erbjudande.


Elmhults SportClub har löpträning varje tisdag och du är varmt välkommen att delta. Här kan du läsa mer. Endast medlemsskap krävs.


Parkering
Du hittar gott om parkeringar för cykel på eventområdet.

Om du behöver ta dig till loppet med bil kommer det att finnas parkeringsmöjligheter vid IKEA of Sweden (Tulpanvägen) IKEA TestLab (Bäckgatan), IKEA Kontorshus (IKEAgatan) eller på parkeringen bakom IKEA Museum (Västergatan). Parkeringarna vid IKEA Museum och IKEA Hotell är endast avsedda för deras besökare.

Visa hänsyn 
Loppet går genom centrala delar av Älmhult och vi kommer att samsas med biltrafik, cyklister och fotgängare. Gående deltagare samt ni som har rullstol, rullator eller barnvagn, håll till vänster. Löpare håller till höger. Följ markeringarna och visa hänsyn till trafik och andra deltagare. Vid eventuellt avbrott i loppet kommer du informeras av våra funktionärer. 

After-run på Grillen

Invigning av Grillen fortsätter! Klockan 15 skruvar DJ:n upp musiken och vi drar igång grillsäsongen för alla löpare och påhejare efter loppet. Vi ses på Grillen!

Frågor om eventet?


Hör gärna av dig till vår mail: almhultfightscancer@inter.ikea.com

Foto: Henrik Palmberg

För deltagare


Här hittar du Regler och villkor och Sekretesspolicy för dig som deltagare i Älmhult Fights Cancer.

För funktionärer


Här kan hitta Sekretesspolicyn för dig som funktionär i Älmhult Fights Cancer.

Sprid ordet!

Vill du inspirera fler personer att anmäla sig? Här hittar du våra affischer, presentationsmaterial om loppet och press release.

Vila fötterna på IKEA Hotell

Kickstarta inför loppet med en ordentlig hotellfrukost – och vila fötterna efteråt. Världens enda IKEA Hotell erbjuder prisvärda rum hela löparhelgen.