Small steps, big wins

Lite rörelse varje dag kan räcka långt. Så häng med oss på våra kommande online föreläsningar och upptäck hur det kan göra stor skillnad att smyga in små, lekfulla övningar i din dagliga rutin.

IKEA medarbetare

Våra kroppar är designade för att röra sig, och som tur är behöver du inte spendera timmar på gymmet eller springa ett maraton för att dra nytta av fördelarna. Faktum är att forskning visar att även en liten mängd regelbunden rörelse stärker oss från topp till tå och påverkar tusentals ämnen i vårt blod positivt, ger oss mer energi, blockerar smärta och förbättrar vår minne, sömn och immunförsvar.

Dessutom har det en enorm inverkan på vår mentala hälsa eftersom rörelse bidrar till ökad lycka, koncentration, problemlösningsförmåga och självkänsla samtidigt som det hjälper oss att känna oss mindre stressade och mer i kontroll över våra liv.

Nu lanserar vi vårt nya hälsotema “Small steps, big wins”, där tre intressanta profiler – en okonventionell professor, en välkänd hälsoexpert och en IKEA medarbetare som diagnosticerades med cancer 2012 – kommer att prata om rörelse och träning på ett helt nytt sätt under tre online-föreläsningar.

De kommer att dela med sig av vad rörelse betyder för dem personligen, smarta tips, övningstips och life hacks för mikrovanor: träning på språng som bara kräver några minuter av din tid då och då. Häng med oss på våra kommande online-evenemang i höst och få idéer till små förändringar i dina dagliga rutiner som kan ge stora fördelar för ditt sinne och din kropp. Så häng med och njut av alla fantastiska fördelar det ger att röra på sig!

IKEA in Älmhult now – 2030 plan
Älmhult är hjärtat av IKEA. Det är här vi har våra rötter, och här vi fortsätter att utveckla produkter som säljs världen över. I Älmhult samlas människor från hela världen kring visionen att skapa en bättre vardag för de många människorna. 

Sedan 2021 har vi lanserat tre hälsoteman om året som en del av “IKEA in Älmhult now 2030 plan”, där vi möter behoven för alla tre dimensioner av hälsa och välmående – den sociala, mentala och fysiska. Planen är att göra IKEA i Älmhult till en ännu bättre plats att arbeta på, bo på och besöka. Jobbar du på IKEA? Klicka här för att läsa mer!

Online

22 September, 10:00-11:00

A new view on exercise

Online föreläsning med Micael Dahlen.

Vad har marshmallows att göra med styrketräning? Låt dig inspireras av Micael Dahlen när han delar med sig av sina idéer och life hacks om hur man gör dagliga rörelser enkla och roliga.

IKEA medarbetare

Online

20 Oktober, 10:00-11:00

Movement for life

Onlineföreläsning med Ulf Johansson.

Kan träning hjälpa under en personlig kris? IKEA medarbetaren Ulf Johansson fick diagnosen cancer 2012 och talar om träning som ett verktyg för att orka, samt enkla sätt att införliva mer rörelse i din dag.

IKEA medarbetare

Online

24 November, 10:00-11:00

Every minute makes a difference

Onlineföreläsning med Leila Söderholm.

Hälsoexperten Leila Söderholm tipsar om hur vi kan smyga in rörelse i vårt dagliga liv för att njuta av fördelarna med en mer aktiv livsstil, utan att gå till gymmet.

IKEA medarbetare

Online

December, Varje fredag

Small-steps challenge

Låt oss röra på oss lite varje dag! Dessa fyra utmaningar erbjuder lekfulla tips för att hålla sig aktiv i vinter. Ingen snygg utrustning eller gymkläder krävs, bara en vilja att ha kul.

För alla

Kolla in vårt videobibliotek!

Nyfiken på våra tidigare föreläsningar eller event? Du hittar allt på ett och samma ställe. Och om du prenumererar får du en notis när vi släpper ut nytt material!*

*Endast tillgängligt för IKEA medarbetare

Challenge a colleague while having a break

Did you know that it only takes 1 minute of movement to make you more focused and creative? 

Challenge yourself to a good start

Did you know that stretching for 2 minutes in the morning makes you more focused and calmer during the day?

Challenge yourself while getting ready

Did you know that balancing and dancing strengthen your core muscles? 

Challenge yourself on the way

Did you know that when playing you get active without thinking about it?