Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cooking energy

16 June, 2023 , 10:00 11:00

Online

Did you miss the live talk?
The recorded talk is now available below:             

Online talk with Daniel Yngvesson.

Cooking with energy is a playful online talk, with IKEA colleague Daniel Yngvesson, Food Designer, about how to stir up some energy in the kitchen!

Food, and cooking can be about so much more than just fueling your body. Whether you find your energy in doing smart meal prep or by exploring gastronomical challenges, Daniel will take us through how to turn our cooking into a joyful, cost conscious and energizing experience.

Daniel has been interested in food all his life. From running around in his grandmother’s kitchen as a child to running restaurants and being a chef in several different countries. His grandmother and mother are his biggest sources of inspiration when it comes to cooking and being raised on a farm, he early learnt the value of taking good care of the food produced. He later went on to study product development and product design and loves to combine his passion for food with problem solving in his role as Food Designer at IKEA.

Learn how to simplify your everyday meals, turn your leftovers into a delicious lunch or dinner for the next day, and how to re-use what you have as Daniel will prepare easy summer food in the studio. Get inspired on how to recover and get energy from cooking and listen to Daniel talking about the importance of cooking and eating on his own overall health and wellbeing.

_________

Cooking energy är en lekfull online föreläsning med vår  IKEA-kollega Daniel Yngvesson, Food Designer, om hur man kan koka ihop mer energi i köket.

Mat, och matlagning, kan vara så mycket mer än att bara förse kroppen med energi. Oavsett om du får energi av smart måltidsprepp eller genom att utforska gastronomiska utmaningar, så kommer Daniel visa oss hur vi kan förvandla vår matlagning till en glädjefull, kostnadsmedveten och energigivande vardagsupplevelse.

Intresset för mat har hängt med Daniel genom hela livet. Från att han sprang runt i sin mormors kök som barn till att driva restauranger och arbeta som kock i flera olika länder. Hans mormor och mamma är hans största inspirationskällor när det kommer till matlagning och han fick från tidig ålder, uppvuxen på en gård på landet, lära sig värdet av att ta till vara på och vårda varje råvara.

Daniel har även studerat produktutveckling och produktdesign och älskar att kombinera sin passion för mat med problemlösning i sin roll som Food Designer på IKEA. I Daniels online föreläsning får du lära dig mer om hur du kan förenkla dina vardagliga måltider och förvandlar rester till en utsökt lunch eller middag. Inspireras av Daniels matfilosofi om hur matlagning kan vara en form av återhämtning samtidigt som det ger mer energi och hur matlagning kan påverkan vår allmänna hälsa och välmående

To join, you just need to sign in with your IKEA mail address and you will receive a confirmation code to access the talk. 

This talk is in English and will be recorded.