Dare to care

Det är enklare att prata om ett brutet ben än att prata om mental hälsa, det vill vi ändra med det här temat. För det är ok att inte vara ok.

IKEA medarbetare

Att vara ledsen, arg, frustrerad eller stressad är normalt, men om vi fastnar i de här känslorna så kan det vara bra att veta att det finns sätt att hantera och komma ur dem. Vi kommer att prata om hur vi kan skapa trygga miljöer för samtal, och om tekniker och verktyg för att ta hand om oss själva och andra. Kanske löser de inte grundproblemet, men förhoppningsvis blir de ett stöd som ger dig kraften att ta dig igenom.


Häng med oss den här våren och möt kollegor och ett proffs på mental hälsa, samt en föreläsare som delar med sig av sina metoder för att hacka kemin i hjärnan. Välkommen till ett riktigt intressant tema som vi hoppas kommer att få dig att känna dig stärkt och medveten om att du inte är ensam. Att bry sig, dela med sig och finnas där för varandra kan räcka långt.

IKEA in Älmhult now – 2030 plan
Älmhult är hjärtat av IKEA. Det är här vi har våra rötter, och här vi fortsätter att utveckla produkter som säljs världen över. I Älmhult samlas människor från hela världen kring visionen att skapa en bättre vardag för de många människorna. Sedan 2021 har vi lanserat tre hälsoteman om året som en del av “IKEA in Älmhult now – 2030 plan”, där vi möter behoven för alla tre dimensioner av hälsa och välmående – den sociala, mentala och fysiska. Planen är att göra IKEA i Älmhult till en ännu bättre plats att arbeta på, bo på och besöka. Jobbar du på IKEA? Klicka här för att läsa mer!

26 januari, 10:00

High on life

I det här föredraget kommer David att dela med sig av hur han lärde sig att hacka sin livslånga depression, och hur du kan använda hans tips om neuroledarskap för att öka ditt humör, din motivation, glädje och dina energinivåer när du behöver det.

IKEA medarbetare

Inspelad

8 mars, 10:00

My story

Att gå igenom en kris kan vara en överväldigande och smärtsam upplevelse som får dig att ifrågasätta vem du är och vem du vill vara.

IKEA medarbetare

Inspelad

12 april, 10:00

The psychologist’s best advice

I denna här snabbkursen om mental hälsa kommer du att få psykologens bästa råd om hur du kan vända stress till motivation och göra sämre dagar bättre både på och utanför arbetstid.

IKEA medarbetare

Online

17 maj, 10:00

Let’s talk about mental wellbeing

I det här samtalet med IKEA-ledare kommer vi att utforska vilka steg vi kan ta för att främja psykisk hälsa i vår vardag.

IKEA medarbetare

Dela med dig!


Vill du inspirera fler människor att delta i våra evenemang? Här kan du få tillgång till vårt kommunikationsmaterial för temat. Kontakta oss på aktivitetshuset@inter.ikea.com om du är intresserad av att dela mer material.