Älmhult Fights Cancer 6 maj 2023

Älmhult Fights Cancer är ett nytt välgörenhetslopp som går av stapeln lördagen den 6 maj 2023 i Älmhult för att samla in pengar till cancerforskning.

För alla

Älmhult Fights Cancer är ett nytt välgörenhetslopp som går av stapeln lördagen den 6 maj 2023 i Älmhult för att samla in pengar till cancerforskning.

Eftersom cancer är något som påverkar så många, så vill vi tillsammans göra en insats för att bidra till den viktiga forskningen. Loppet kommer att vara öppet för alla och även volontärer och supportrar är hjärtligt välkomna.

Förutom att hjälpa till att finansiera viktig cancerforskning hoppas vi även att initiativet kan inspirera fler till att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Anmälan online stänger fredag 5 maj kl.23.59. På loppdagen kan du efteranmäla dig på Aktivitetshuset, men vi kan inte garantera att du får en t-shirt och en medalj.

Datum
6 maj 2023

Tid
Första starten blir klockan 10:00. Den exakta starttiden för din startgrupp kommer att delas före loppet.

Plats
Evenemangsområdet för loppet ligger utanför Aktivitetshuset på Ikeagatan 8. Banan tar dig från startlinjen i hörnet av Västergatan och Fabriksgatan, genom centrala Älmhult, passerar IKEA varuhuset och Live! Älmhult arena, i mål utanför IKEA Museum.

Inte bara för proffslöpare

Oavsett om du vill springa, jogga, strosa, ställa upp som volontär, eller helt enkelt heja på din familj och dina vänner så är du varmt välkommen. Anmäl dig nu! Loppet kan genomföras på tre olika sträckor: 5 km, 10 km eller 21 km.

Det finns 1500 platser och det är först till kvarn som gäller ­– så vänta inte med din anmälan! Alla som bidrar på något sätt är vinnare!

Hur anmäler jag mig?

Registrering
Anmälningsavgiften per sträcka hittar du nedan. Din fullständiga anmälningsavgift kommer att doneras till Fru Berta Kamprads Stiftelse.

5 km: 150 SEK
10 km: 200 SEK
21 km: 250 SEK

När du registrerar dig får du chansen att välja en t-shirt. Vi skulle gärna se att du bär den på tävlingsdagen.

Banan är 5,3 km. När du springer/går du 2 varv gör du egentligen 10,6 km och 21,2 km när du springer/går 4 varv.

När du har anmält dig får du ett bekräftelsemail från RaceID. Vi kommer att dela information via e-post inför loppet. Så håll ett öga på din brevlåda.

Du kommer att välja start grupp och tid när du registrerar dig till loppet. Vänligen notera din grupp och tid.

Tidtagning
Eftersom syftet med loppet är att vi alla ska samlas och springa för en god sak är tiden inte så viktig. Därför kommer det inte att finnas någon officiell tidtagning vid detta lopp. Alla deltagare är mer än välkomna att ta tid på sig själva.

Klicka på bilden för att få en större karta

Sign up to volunteer!

Säkerhet först


Banan och trafiken
Tävlingen kommer att gå genom centrala Älmhult. Banan kommer att vara väl markerad, men inte helt avstängd. Det kommer att vara många människor i området under dagen. Var vänlig och respektera varandra. Det är upp till varje deltagare att anpassa sig till andra deltagare och trafiksituationen.

Första hjälpen
Första hjälpen personal kommer att finnas tillgänglig på tävlingsområdet. Första hjälpen kit och defibrillatorer kommer att finnas längs banan.

All deltagande i tävlingen sker på egen risk. Se till att du känner dig tillräckligt bra för att delta och att du har en försäkring som täcker denna typ av aktivitet. Vänligen läs Villkor & Regler vid anmälan.

För en god sak


Anmälningsavgiften går oavkortat till Fru Berta Kamprads Stiftelse. Stiftelsen grundades av Ingvar Kamprad 1986 och uppkallades efter hans mamma som gick bort i cancer endast 53 år gammal. Stiftelsen stödjer forskning och bekämpning av cancersjukdomar genom att stödja den cancerforskning som bedrivs vid Onkologiska kliniken vid Skånes universitetssjukhus, Region Skåne samt vid avdelningen för onkologi vid Medicinska fakulteten, Lunds universitet.

Vi följer andras fotspår


Älmhult Fights Cancer har inspirerats av det välkända initiativet IKEA Fights Cancer som startades 2018 av Ulf Johansson, designingenjör på IKEA of Sweden. När Ulf blev diagnostiserad med cancer ville han vända diagnosen till något positivt. Han utmanade därför sig själv och sina kollegor till att samla in pengar till cancerforskning genom att springa Göteborgsvarvet (tillsammans samlade de in över 150 000 kronor under 2018 och 2019).

I deras anda fortsätter vi nu insamlingen, men då IKEA Fights Cancer enbart riktade sig till anställda inom IKEA, gör Älmhult Fights Cancer det nu möjligt för alla som vill att delta.

Älmhult Fights Cancer arrangeras av IKEA i Älmhult i samarbete med Elmhults Sport Club, med stöd från lokala aktörer i Älmhult.

För deltagare


Här hittar du Regler och villkor och Sekretesspolicy för dig som deltagare i Älmhult Fights Cancer.

För volontärer


Här kan du anmäla dig och hitta Sekretesspolicyn för dig som volontär i Älmhult Fights Cancer.

Sprid ordet!


Vill du inspirera fler personer att anmäla sig? Här hittar du våra posters och presentationsmaterial om loppet.